zámek

Areál zámku a jeho hospodářského dvora je situován v centru města, přiléhá k východní straně náměstí. Do náměstí je obráceno východní průčelí zámku a kaple, severně od něj stojící sýpky a jižně od něj stojícího východního křídla dvora. Čtyřmi křídly ohraničený hospodářský dvůr, přístupný bránou z náměstí a průjezdem mezi východním a jižním křídlem, je situován jihovýchodně od budovy zámku. Předmětem ochrany je zámek s kaplí, sýpka, ohradní zeď mezi zámkem a sýpkou, severní a východní křídlo hospodářského dvora s bránou a příslušnými pozemky. Na místě zbořeného jižního křídla dvora byl v r. 2001 postaven jednopatrový řadový obytný dům. Ve vnitřní ploše dvora je vozovka s betonovou dlažbou, vedená podél všech čtyř křídel. Střední část je zatravněná a jsou v ní vysázeny stromy.