zámek

Areál zámku je situován jihozápadně od Hořelického náměstí, při ulicích 5. května a Pod Můstkem, ve svažitém terénu. Budova zámku s přilehlou víceúčelovou hospodářskou budovou (špýcharem) na západní straně stojí na jižní straně areálu, budova bývalých stájí na západní straně areálu, budova bývalých chlévů na severní straně areálu při ulici 5. května (není předmětem ochrany, v prostředí kulturní památky), gloriet severovýchodně při zámku, dům čp. 556 na východní straně areálu (není předmětem ochrany, v prostředí kulturní památky). Na severní, západní a východní straně se dochovala původní tarasní a ohradní zeď. Předmětem ochrany je budova zámku čp. 554 s navazujícím špýcharem, stáje, gloriet, ohradní zeď a pozemky vymezeného areálu.