zámek

Rozsáhlý areál zámku s parkem, kterým prochází dálnice D5. Jádrem areálu je patrový objekt zámku s trojkřídlou dispozicí. Jihozápadní křídlo je zakončené hranolovou věží krytou helmou. Hlavní průčelí situováno na jih, kde je vstup mramorovým portálem s rovným kladím. Západní křídlo na S je ukončeno věží. V blízkosti V křídla je barokní brána. J od průčelí torzo kamenné zdi s cihlovými vyzdívkami, s nikami. Na nádvoří zámku je situována kašna. Park je přerušený dálnicí, za kterou se rozkládá severní část parku s kamennou zdí s cihlovými vyzdívkami, otevírá se klasicizující branou, V od ní zeď končí. Západně od zámku zarostlá plocha, kde jsou při zdi pozůstatky obvodových zdí budov. U vchodu do komplexu stavba s valbovou střechou. Ve V části areálu hodnotný špýchar, krytý valbovou střechou, na S se starou kamennou přístavbou. Hospodářské budovy I a II se nacházejí v jižní části areálu. V původní zahradě v od zámku je situována při oplocení bývalá bašta - kulatý altán. Předmětem ochrany je zámek, ohradní zeď, brána - zahradní zámecká, zeď s bránou, špýchar, věž, hospodářská budova, kašna, park a pozemky vymezeného areálu.