zámek

Areál zámku se nachází proti kostelu, při silnici Smečno-Kačice. Areál sestává z čtyřkřídlého patrového zámku kolem obdélného dvora, který je ze všech stran obehnaný příkopem. Po mostku přes příkop vede přístup k bráně. Před vchodem do zámku jsou umístěny dva obelisky. Areál pokračuje východním směrem od zámku parkem, který se směrem na sever rozšiřuje. Park je se zámkem spojen dvěmi mosty přes příkop. Na západě areálu se nachází kovová brána, která je vsazena do dvou obelisků s pískovcovými sochami Pomony a Flory. Salla terrena se nachází S od brány se sochami Flory a Pomony. Socha Jana Nepomuckého je situována na západ od sally terreny. Sochy Samsona a Herkula jsou situovány Z od zámku. Areál je vymezen ohradní zdí s branou. Předmětem ochrany je zámek, park, salla terrena, socha Pomony, socha Flory, socha Samsona, socha Herkula, socha sv. Jana Nepomuckého, obelisk I, obelisk II, ohradní zeď s branou a k tomu náležející pozemky.