zámek

Areál zámku je situován SZ od obce Štiřín. Zámek stojí na SZ straně areálu, hospodářský dvůr JV od zámecké budovy při komunikaci, bývalá lednice SZ v blízkosti zámku, brána S od zámku, socha sv. Jana Nepomuckého S od zámku při vstupní bráně, socha sv. Jana Nepomuckého v nice při hospodářském stavení JV od zámku, kuželník při parku Z od hospodářského dvora, dům čp. 713 na SZ straně hospodářského dvora a váza na prostranství mezi zámeckou budovou a hospodářským dvorem. Předmětem ochrany je areálu zámku - zámek čp. 711, bývalý pivovar čp. 13, bývalá lednice, ohradní zeď s branami, socha sv. Jana Nepomuckého před vstupní branou a socha sv. Jana Nepomuckého v nice při hospodářském stavení, bývalý kuželník, bývalý šafářský dům čp. 713, hospodářské budovy, váza a pozemky vymezeného areálu.