zámek s parkem

Zámcký areál na východním okraji obce. Ústředním objektem je jednopatrový dvoukřídlý zámek, situovaný ve svahu nad pravým břehem říčky Bělé a kolem něj a dále, především východně a západně (i na levém břehu) směrem krajinářský park. V něm vedle drobnějších architektonických doplňků v SV části (u kostela) zřícenina letohrádku. Jižně od zámku most a při silnici přízemní obdélná novoklasicistní stavba tzv. konírna (nejsou kulturní památkou). Starší hospodářský dvůr SZ od zámku byl zbořen, západně od zámku (přes silnici) dvoupatrová omítaná cihelná sýpka, fasády členěny ležatými okénky a mezipatrovými římsami s polovalbovou střechou. Jižně při ní patrová obdélná budova býv. mlána, zčásti kamenná, se zbytky novoklasicistních fasád. Dále západně od sýpky, dnes ve vesnické zástavbě, tvrziště po starším sídle, na zhruba čtverhranné akropoli, obklopené příkopem a na J říčkou Bělou, stojí stavení čp. 17.