zámek Hrádek u Nechanic

Ústředním objektem převážně jednopatrový zámek na půdorysu Y, na severu přiléhá parkově upravené nádvoří s kruhovým bazénem, vymezené ohradní zdí s bránami, k níž na S přistavěny přízemní domky čp.80 a 81 a obdélný dvorek s vodojemem. Na východě připojena spojovací chodbou čtyřkřídlá patrová stavba zámecké dependence čp.40 s divadlem a jízdárnou, na nádvoří kašna se svítilnou. Jižně před budovou přízemní objekty čp.49 a 50 se skleníkem, na jihovýchodním konci sadu (zčásti na místě užitkové zahrady) domek čp.38. Takřka stejný domek čp.44 u severního příchodu k zámku. Při jižním průčelí zámku parková terasa s příkopem, v její severozápadní části pergola s kamenným stolkem. Na terasu navazuje rozlehlý přírodní park (dnes golfové hřiště), přecházející v oboru, v parku jihojihovýchodně od zámku busta hraběte Harracha.