areál zámku s parkem

Severozápadně od obce v rovinaté krajině je situován zámecký areál tvořený čtyřkřídlou dvoupatrovou zámeckou budovou, která je přízemními budovami spojena s budovou zimní jízdárny a konírny. Tyto budovy vytváří čestné nádvoří, do něhož ústí přístupový most zdobený figurální sochařskou výzdobou a vázami s motivy čtyř ročních období. Na osu byl za zámkem projektován rozsáhlý park s užitkovou zahradou na jižní straně a bažantnicí na straně severní. V parteru pod zámkem se nachází dvě protilehlé přízemní, architektonicky shodné, oranžerie. Celý zámecký komplex je uzavřen ohradní zdí, jež je u čestného dvora před zámkem ukončena dekorativní bránou, akcentovanou sochami dvou okřídlených koní, Pegasů a postavami Herkula s aliančními erby rodu Serenyi a spřízněného rodu Šternberků.