zámek s kaplí sv. Anny

Ohrazený areál zámku je situován nad jádrem obce, jihozápadním směrem. Na severozadní straně areálu stojí barokní jednopatrový zámek obklopený rozsáhlým parkem. Zámek, obdélného půdorysu, je samostatně obehnán ohradní zdí prolomenou půlkruhově klenutou vstupní bránou. Vlevo od brány stojí dům čp. 12 v úhlové dispozici navazujícími novodobými provozními objekty (bez památkové ochrany). Vedle nich vznikly další novodobé provozní objekty s garážemi (bez památkové ochrany). K východnímu cípu ohradní zdi je přistavěn objekt márnice (bez památkové ochrany).Uprostřed areálu je umístěna centrální barokní kaple sv. Anny. Vedle ní při severní straně ostrohu podél cesty se tyčí čtyři barokní plastiky na toskánských sloupech. Nejblíže zámku stojí sloup se sochou sv. Benedikta, před kaplí sloup se sochou sv. Vavřince a Nejsvětější Trojice, na konci parkové cesty pak sloup se sochou sv. Floriána. Sverně od cesty na hraně svahu je umístěna pískovcová koule na podstavcích. V centrální ose parku, východně od zámku, je situováno sousoší dvou putti s dvěma lavičkami z každé strany (lavičky v současnosti v restaurátorské dílně). Podél cest v parku je rozmístěno osm barokních váz na podstavcích a socha lva. Dalších pět váz stojí bezprostředně před jihovvýchodní průčelím zámku. V jižní části zámeckého parku je umístěn bazén se dvěma altány spojenými pergolou. Na ploše ohraničené keři byly situovány čtyři drobné plastiky putti na podstavcích. Sošky však byly odcizeny a v prostoru zůstaly jen tři podstavce (čtvrtý i se soškou chybí zcela). Východně od bazénu byly umístěny dvě busty posazené na podstavcích. Dochovaly se jen podstavce, busty, stejně jako plastiky putti byly odcizeny. Ve východním cípu parku stojí na podstavcích dvě sochy lovců a kamenná lavička. V zalesněné části parku na východě stojí menší objekt zahradního domku (bez památkové ochrany). V jihovýchodní části areálu zámku při silnici je umístěn železný kříž na kamenném podstavci. Předmětem památkové ochrany je zámek čp. 11, dům čp. 12, ohradní zeď s branami, kaple sv. Anny, sloup se sochou sv. Benedikta, sloup se sochou sv. Vavřince, sloup se sochou Nejsvětější Trojice, sloup se sochou sv. Floriána, socha s dvojicí putti, dvě kamenné lavičky, soubor zahradních váz, socha lva, bazén s dvojicí altánů a pergolou, čtyři sochy putti u bazénu, dvě sochy bust, dvě sochy lovců s kamennou lavičkou, koule na podstavcích, kříž na kamenném podstavci, park a pozemky vymezeného areálu.