zámek s parkem

Bývalý lovecký zámek s parkem se nachází v uměle vytvořeném krajinném areálu tvořeném bývalou oborou s navazujícími krajinářskými úpravami. Krajinný celek byl vytvořen hraběcím rodem Černínů v souvislosti s pořádáním proslulých parforsních honů. Zámek sestává z hlavní patrové zámecké budovy se dvěma krátkými bočními křídly a navazujícími přízemními hospodářskými budovami, které obklopují čestný dvůr, v rámci hlavní budovy je situována zámecká kaple sv. Jana Nepomuckého. K jižní i severní boční straně zámku symetricky přiléhají dva hospodářské dvory s nádvořími. V prostoru před západním průčelím zámku je situována vyhlídková terasa. Pod terasou se rozkládá na západě zámecký park, který se táhne až k řece Nežárce, která tvoří jeho přirozenou západní hranici.