zámek - zámeček

Jednopatrová budova nad obdélným půdorysem, se sedlovou střechou, v izolované poloze, dnes již bez hospodářského dvora. Vstupní jižní průčelí je ve střední části rozděleno rizalitovým přístavkem záchodů, část k silnici je čtyřosá, levá část dvouosá, v přízemí zakryta přístavky cihelných kůlen. Po levé straně rizalitu je dvoustupňový opěrný pilíř, na výšku přízemí z kamenných kvádrů, výše cihelný. Levá část fasády má v přízemí kamenné zdivo bez otvorů, cihelné zdivo patra mírně ustupuje, přesah je kryt plechem. Pravá část fasády je hladce omítnuta, má nárožní lesénu a plochou pásovou římsu v úrovni parapetů prvního patra. Sokl je z pískovcových desek. Okna prvního patra jsou čtyřkřídlová, bez členění; okna v přízemí ve tvaru "T". Vstupní portál je umístěn ve čtvrté ose zprava. Má kamenné ostění s obdélným nadsvětlíkem. Profilace stojek je zalomena v nárožích, u země i uprostřed (jakoby z náběhu středního prutu), stejnou profilaci má i nadsvětlík. Dveře jsou výplňové (po výšce tři výplně) se zbytkem profilované klapačky. Ke vchodu předsazeny dva prosté kamenné stupně. Východní průčelí do ulice je čtyřosé s lichoběžným štítem se dvěma okénky. Fasáda je členěna soklem z pískovcových desek, kordonovou pásovou lesénou pod parapety oken prvního patra a lesénou oddělující ustupující štít. Polovalbová střecha má mírný přesah. Vstup v přízemí v první ose zleva vznikl zúžením staršího otvoru - novodobé laťové dveře s nadsvětlíkem. Ve druhé ose je viditelně zazděný vstup, v poslední ose vpravo jsou nové plechové dveře. Jediné okno přízemí je zhruba uprostřed - je dvoukřídlové, bez členění. Okna v prvním patře jsou čtyřkřídlová, bez členění. Z členění oken štítu zbyl jen pevný vodorovný poutec a horní křídla z osmi drobných čtvercových tabulek. K severovýchodnímu rohu jsou přistavěny cihelné kůlny, vybíhající kolmo k silnici, kde je do nich zazděn pilíř cihelného sloupku, brány s kamenným nástavcem tvaru zkoseného jehlanu na odstupňovaném profilovaném soklu. Západní průčelí je čtyřosé, s trojúhelným štítem se dvěma okny. K přízemí přistavěn balkon - betonová deska s trubkovým zábradlím na třech mohutných kamenných pilířích z drobnějších opracovaných pískovcových kvádrů. Na středním pilíři datace: H 1909 S. Balkon je umístěn asymetricky k pravé straně, levý pilíř je značně široký a dutý, v něm drobná místnůstka se vstupem ze severu, nad nímž je úzké stojaté okénko bez výplně. V přízemí jsou pouze dvě okna a jedny dveře vpravo nad okénkem do sklepa. Levé okno dvoukřídlé, okno mezi pilíři čtvercové v kamenném ostění, s původními čtvercovými otvory pro mříž. Dnešní mříž novodobá, z kulatého profilu. V prvním patře čtyřkřídlá, bez členění, ve druhé ose zleva zazděný vstup na balkon. Okna štítu jsou členěna na střední kříž, horní křídla ještě s vodorovnou příčkou. Severní průčelí do zahrady je pětiosé v prvním patře, v přízemí jsou celkem tři osy, z nichž dvě vlevo se vážou na okna prvního patra, třetí osa je asymetrická. Střední část fasády má přizděný až do výše poloviny oken prvního patra široký opěrný pilíř z lomového kamene. V horním levém rohu pilíře je zazděna kamenná konzola zrušené pavlače. Nad ní, vlevo od okna prvního patra, je zazděna kamenná nápisová deska s rozetami po stranách. V tělese pilíře jsou dva výklenky pro okna se segmentovým zakončením. Levé okno je čtyřkřídlé, o deseti tabulkách, s prostornými nárožníky, osazené je v líci. Parapet tvoří druhotně použité kamenné ostění s otvory po mříži. Pravé okénko je drobné, šestitabulkové. Omítky fasády jsou hladké, vápenné, bez členění, střecha má značný přesah.