železniční most

Železniční most přes údolí Chotouchovského potoka na trati Kolín - Čerčany, mezi stanicemi Červené Pečky a Ratboř. Kamenný obloukový most o 7 půlkruhových obloucích. Celková délka 109 m, nejvyšší výška 31 m. Půdorysně esovitě zakřiven. Pilíře mírně kónické, z kamenného zdiva s kvádrovým obkladem, zpevněné kvádrovými věnci. Oblouky vyklenuty z bosovaných pískovcových kvádrů. V úrovni patek oblouků vystupují z pilířů kamenné konzoly sloužící k osazení ramenátů pro bednění kleneb. Krajní opěry a konce náspu jsou obložené kyklopským zdivem. Na JZ straně osazena deska s letopočtem 1900 (dokončení stavby). Zábradlí železné. Kolejový svršek osazen do štěrkového lože, odvodněného otvory ve vrcholcích kleneb. Izolace kleneb a cviklů mostu byla provedena již při stavbě moderní technologií: cementovým potěrem a plstí napuštěnou asfaltem.