železobetonový obloukový most ev.č. 13520-2

Most je situován u jihovýchodního okraje historického jádra města, mezi ulicemi Petra Voka a Edvarda Beneše, na silnici II/135 ve směru na Veselí nad Lužnicí. Osa mostu je orientovaná zhruba S – J. Nosnou konstrukci mostu tvoří dva železobetonové oblouky, na koncích vodorovně protažené do oblých zídek výšky 1,00 m (Langrův oblouk). Boční plochy oblouků jsou členěny mělkými obdélnými vpadlinami, kopírujícími jejich zakřivení. Oblouky jsou v horní části příčně ztuženy třemi příčníky (táhly). Každý oblouk má třináct táhel (sloupků), na kterých je zavěšena železobetonová mostovka s devatenácti příčnými trámy a dvěma krajními podélnými trámy. Celá konstrukce je kluzně uložena na pobřežních betonových opěrách z prostého betonu. Most je na obou stranách rozšířen chodníky, které jsou vyneseny konzolami s konkávně prohnutými spodními plochami. Chodník je na vnější straně opatřen železným zábradlím s devatenácti okrasně převýšenými úseky. Zábradlí je na koncích mostu zasazeno do čtverhranných sloupků se soklem a krychlovou, nízkým jehlanem zakončenou hlavicí. Další zábradlí vyplňuje volný prostor mezi sloupky na straně k vozovce. Vozovka na mostě je živičná, chodníky betonové se speciální protiskluzovou úpravou.