zemědělský dvůr

Zemědělský dvůr nepravidelné dispozice s obvodovou zástavbou je situován na západním okraji obce. Ve východním čele dvora vedle brány stojí sýpka, severní stranu uzavírá budova chlévů pro hovězí dobytek s obytným domem v čele. Na západě stála stodola, před ní pak kolna. Na jihu za rybníkem vystupoval z obrysu dvora ovčín. Z budov dvora se po přestavbách a demolicích dochovaly tři hodnotné budovy - sýpka, budova chlévů a obytný dům. Dům a chlévy jsou navzájem stavebně propojeny, představují však samostatné objemově odlišně dimenzované jednotky. Ke štítové východní stěně domu se připojuje půdorysně zaoblený úsek zdi s novodobě rozšířenou bránu. Předmětem ochrany je obytný dům čp. 5, sýpka, chlévy pro hovězí dobytek, ohradní zeď a pozemky vymezeného areálu.