ženijní ředitelství

Dvoupatrová nárožní budova na půdoryse písmene L se dvěma pohledově se uplatňujícími průčelími, z nichž boční je obráceno do ul. Husovy a vstupní do parku pod Špilberkem. Osově komponované boční průčelí je 13tiosé a jeho ústřední část je akcentována mělkým rizalitem. Vstupní průčelí člení 9 okenních os, v ústřední z nichž je prolomen vstup. Obě fasády jsou řešeny obdobně. Nad kamennými deskami obloženou podnoží s větracími otvory do suterénu se zdvihá bosované přízemí, završené kordonovou římsou. Nad druhým patrem se táhne pás podstřešního kladí s konzolovou korunní římsou. Okna mají profilované šambrány, v 1.patře doplněné o konzoly, nesoucí rovnou nadokenní římsu. Okna dosedají na drobnou parapetní římsu a plochy jejich parapetů jsou jednoduše členěny. U oken 2.patra nadokenní římsa dosedá přímo na šambrány, které spočívají na rovné podokenní římse s kubizujícími konzolkami. Široký pravoúhlý vstupní otvor je novodobě upravený a zasazen je do jednoduše profilované šambrány. Nad vstupem je vyzdvižen balkonek polygonálního půdorysu, který spočívá na kanelovaných konzolách a jehož spodní plocha je kazetována. Západní fasáda vstupního křídla a nádvorní průčelí jsou řešeny jednodušeji (chybí konzoly, nadokení římsy aj.). V sedlové střeše je prolomena řada střešních oken.