židovský dům

Jednopatrový nárožní dům s hlavním devítiosým průčelím s širokým vjezdem zaklenutým stlačeným obloukem s novodobými vraty. Po obou stranách vjezdu po čtyřech trojkřídlých šestitabulkových oknech, která jsou i ve všech osách v patře. Přízemí člení pásová rustika, nad okny jsou polokruhové vějířkové motivy. Okna patra rámují šambrány, pod nimi podokenní římsy. Nadokenní římsy nesou konzolky, mezi nimi motiv s terči a akantem. Podlaží od sebe odděluje kordonová římsa, valbovou střechu vynáší profilovaná korunní římsa. Boční čtyřosá fasáda je vesměs slepá, otevřena jen při nároží, jinak opakuje členění hlavní fasády, stejně tak jednoosý úsek pravého bočního průčelí. Původně hloubkový trojtrakt se středním průjezdem klenutým plackami byl nahrazen rovným stropem a širokým dvouramenným schodištěm do patra. Pruské klenby má dosud pravá část přízemí, zbytek, stejně jako patro, jsou plochostropé. Budova je podsklepena dvěma sklepy s valenými klenbami.