židovský dům

Hranolová patrová stavba směřuje hlavním průčelím do ulice Bílkova, naproti dvorní fasádě uzavírá dvorek hospodářská budova. Parcela částečně zasahuje do dvorní části sousedního domu č. p. 524/11. Uliční fasáda je pětiosá, v přízemí dvě levé osy zabírá segmentově sklenutý vjezd s kamenným ostěním s patníky a římsami nesoucími záklenek s klenákem opatřeným reliéfní růžicí (stejný motiv se opakuje ještě čtyřikrát na celém ostění), po stranách klenáku je vyryto staré domovní číslo No. 39. Ve cviklech vjezdu jsou v rozích v omítce vyvedené květiny, z nichž paprskovitě vybíhají pruty směrem k záklenku. Vrata vjezdu jsou dvoukřídlá, nahoře zdobená paprsčitým motivem, níže vpadlými výplněmi. Pravoúhlá okna přízemí mají podokenní římsy, profilované šambrány a nad okny motivy polovičních sluncí v půlkruhově sklenutých nikách. Okna kordonovou římsou odděleného patra opakují členění oken přízemí, ovšem bez nadokenní výzdoby. Fasádu završuje bohatě profilovaná korunní římsa. Dvorní průčelí má pavlač nesenou toskánskými sloupky s nízkou hlavicí, zdobí je ornamentální motivy. Hospodářské stavení ve dvoře má klasicistní mříže oken. Dispozice domu je hloubkovým dvoutraktem, vlevo s průjezdem. Klenby tvoří placky mezi pasy, patro je plochostropé. Sklepy mají valené klenby. Dvorní budova je plochostropá.