židovský dům

Jednopatrový řadový dům se hlavní čtyřosou fasádou otevírá do ulice Plačkovy. Okna v líci zdiva mají jednoduché profilované šambrány, v patře doplněné konzolkami nesoucími suprafenestry. Vstupní portál v pravé krajní ose má profilované pískovcové pravoúhlé ostění s nadsvětlíkem (v něm klasicistní mříž z protínajících se obloučků), dvoukřídlé dveře člení vpadlé pravoúhlé výplně. Pod okny přízemí jsou malé otvory směřující do sklepa, umístěné v kamenném soklu, kryté plechovými dvířky. Nad dveřmi dochována plechová tabulka s datem 1823 a hebrejským nápisem (upomíná patrně na toho roku proběhlý pustošivý požár, po kterém dům získal nynější podobu). Patra odděluje jednoduchá kordonová římsa. Západní fasáda původně sousedila s vedlejším domem, na jehož místě je nyní proluka. Směrem na sever do ulice U Císařské k hlavnímu křídlu přiléhá malý boční dvorek, uzavírající se zídkou s vjezdem. Zadní fasáda má v patře pavlač. Dispozici domu tvoří hloubkový dvoutrakt se vstupní chodbou a půlelipsovitým schodištěm na pravé straně. Chodbu v celém rozsahu klenou pruské placky. Rovněž v patře se nachází síň klenutá pruskými plackami, dispozice při ulici je plochostropá. Sklepy mají valené klenby se stlačenými oblouky.