židovský dům

Jednopatrový volně stojící dům v dominantní poloze ve svahu na křižovatce dvou ulic má přibližně čtvercový půdorys se zkoseným jižním nárožím. Směrem do ulice Zborovské se dům díky strmému terénu projevuje jako dvoupatrový, do suterénu vedou plechová garážová vrata a jedno malé okénko, kordonovými římsami oddělená podlaží mají po třech okenních osách. Směrem do vidlice ulic má fasáda dvě osy, levá obsahuje okenní otvory, vpravo přízemí zabírá oblý schodišťový přístavek tvaru apsidy s jedním oválným okénkem, v patře je zaslepené okno. Ve zkosené části fasády se v přízemí nachází pravoúhlý vstup v kamenném ostění s nadsvětlíkem, nad ním okno. Směrem do Plačkovy ulice je ve středu fasády zaoblený útvar schodiště zabírající obě podlaží, k němu přiložený přístavek s pravoúhlým vstupem v kamenném ostění nese pavlač. Její pravá část je vynesena na kovové podpěře. Na pavlač ústí vstup a okno z prodloužené části fasády přesahující valbovou střechu. Obě obytná podlaží jsou plochostropá, sklepy, sahající zčásti mimo půdorys domu, mají valené klenby. Dvojice schodišť napovídá, že objekt byl dříve rozdělen mezi dva majitele, na což poukazují rovněž dva vstupy.