židovský dům

Izolovaně stojící dům na okraji bývalého židovského města zadním průčelím směřuje do zahrady. Jednopatrová budova má na pravé straně nádvoří připojené dlouhé přízemní boční křídlo, celek tak má půdorys písmene L. Hlavní průčelí je šestiosé s jednoduchým členěním průběžnými parapetními římsami oken patra, kordonovou a korunní římsou. Okna přízemí navíc v horní části propojuje vodorovná římsa. Nad okny je římsa vyklenuta do podoby půlkruhových obloučků, v patře suprafenestry nesou dvojice konzolek. Vstupní otvor je umístěn v druhé ose zprava. Boční fasáda má stejné členění, většina oken je však slepých. Boční křídlo je přízemní dvoutrakt s arkádou (vymezená chodba plochostropá). Hlavní křídlo má sedlovou střechu, boční pultovou. Dispozice hlavní budovy je řešena jako příčný jednotrakt s chodbou a schodištěm při pravé straně. Levou polovinu přízemí klene valená klenba, patro je plochostropé. Pod pravou částí budovy se nachází klenutý sklep.