židovský dům

Jednopatrový dům s původní obytnou částí na půdorysu písmene L při ulici U Vážné studny (č. p. 614/3) a přízemním původně hospodářským křídlem uzavírajícím dvůr z ulice Pod Klášterem (dnes č. p. 614/4). Fasáda hlavního křídla má osm os, v kratším křídle osy dvě (v přízemí novodobě změněné na vstupy). Přízemí člení pásová rustika obíhající stlačené záklenky okenních šambrán a vjezd umístěný v šesté ose zleva. Okna (užší, spíše rozměru nik) po stranách vjezdu jsou zaslepená, stejně tak druhé okno zleva a částečně i poslední okno napravo. Nad okny šambrány vyplňují vejířovité motivy. Patro odděluje kordonová římsa, plochu patra rovněž člení pásová rustika, avšak méně výrazná. Okna mají profilované šambrány s uchy a záclonovitými oblouky, a to rovněž na boční dvouosé fasádě. Obě fasády završuje profilovaná korunní římsa. Bývalé hospodářské křídlo (č. p. 614/4) je přízemní. Do bezejmenné uličky na západ se projevuje třemi osami, do ulice Pod Klášterem osmi (čtyři pravoúhlá okna s dvoudílnými výplněmi, pravoúhlý vjezd a trojice zdola zazděných oken). Hladké fasády zdobí pouze profilovaná korunní římsa. Směrem na sever navazuje přízemní křídlo s pultovou střechou uzavírající s ostatními křídly a hlavní budovou č. p. 614/3 čtvercový dvorek. Přízemí původního obytného křídla je hloubkovým trojtraktem se střední síní ústící na schodiště. Přízemí klenou placky mezi pasy, patro je plochostropé. Pod pravým traktem se nachází sklep (jednoprostorový s cihelnou valenou klenbou). Bývalé hospodářské křídlo je plochostropé při nároží, v zadní polovině má podobu jednotraktu s valenými klenbami.