židovský dům

Jednopatrový samostatně stojící rohový dům obdélného půdorysu. Průčelí do ulice Velenovy je čtyřosé s pravoúhlými otvory, okna v patře mají šambrány a parapetní římsy. Patro od sebe odděluje kordonová římsa, fasádu završuje korunní římsa nesoucí sedlovou střechu. V první ose zprava jsou vstupní dveře s nadsvětlíkem. Štít do ulice Joštovy má v přízemí jedno okno a dvojici oken osvětlujících někdejší suku. Zboku k domu přiléhá přízemní přístavek (kůlna a suchý záchod) s pultovou střechou, přístupný z ulice pravoúhlým vstupem. V jižním štítě hlavní budovy je jedno okno s parapetní římsou a dvě malá kruhová okénka osvětlující půdu. Interiér domu je řešen jako dvoutrakt, vstupní síň klene placka, vlevo jsou dvě místnosti uličního traktu (jedna klenuta plackou, druhá plackami mezi pasy). Vpravo ze síně se jde úzkou chodbou směrem do dvora, kde jsou místnosti klenuté plackami a vstup do sklepa. Ten se nachází jen pod částí objektu a má valené klenby ze smíšeného zdiva. Schodiště do patra vede ze síně, v patře jsou dokola průchozí plochostropé místnosti. Z chodby patra je přístup na dřevěnou verandu a úzkou chodbičkou na schodiště (kamenné stupně) na půdu, oddělenou protipožárními dveřmi. Vpravo na půdě je prostor bývalé suky využívané při svátku Sukot, bývala zde sklápěcí střecha, nyní je prostor zastropen a opatřen pevnou střechou.