židovský hřbitov

1) soubor 407 náhrobků 2) ohradní zeď 3) hrobnický domek čp. 255 Židovský hřbitov je situován na severním okraji města v lokalitě Na Loretě v zástavbě rodinných domů. Hřbitov protáhlého zhruba lichoběžníkového půdorysu s delší osou probíhající ve směru západ – východ, leží v mírném svahu, klesajícím k jihu směrem do centra města. Hřbitov je na severní, východní a zčásti i jižní straně vymezen ohradní zdí, vyzděnou ve starší (východní) části z lomového kamene, v mladší (západní) části je zeď cihelná. V ohrazení prolomena na severozápadní straně vstupní branka s kovovými dvoukřídlými vraty. Na západním okraji hřbitova stojí bývalý domek hrobníka čp. 255 s drobným dvorkem a hospodářským zázemím. Mezi hřbitovem a hrobnickým domkem zachováno už jen torzo původního oplocení s dvoukřídlými kovovými vrátky. Cesta v podélné ose hřbitova je lemována lipovou alejí, řada lip lemuje také severní a jižní okraj hřbitova, ve východní části hřbitova několik roztroušených vzrostlých stromů.