židovský hřbitov

Hřbitov se nachází zhruba 2 km SV směrem od středu města, v Husově kolonii – v lokalitě zvané „U Křížku“, na východním konci Pekárenské ulice. Novou výstavbou po 2. světové válce se ocitl prakticky uprostřed průmyslové zóny, obklopen areály několika podniků. Na hřbitově je zhruba kolem 400 náhrobků, většinou z druhé poloviny 19. a počátku 20. století. Hřbitov je ohraničen ohradní omítanou zdí, hlavní vstup je z jihu kovanou bránou. V jižní části hřbitova se nachází pomník obětem války ve tvaru tumby, který připomíná smrt téměř 1400-set jihočeských Židů, kteří nepřečkali hrůzy nacistické persekuce. V JV rohu hřbitova stojí obdélný domek hrobníka se sedlovou střechou. Na jihu hřbitova stávala obřadní síň, která byla po roce 1970 zbourána