zřícenina hradu Koberštejn

Zachované skromné zbytky hradu jsou situovány na ostrý skalnatý útes výběžku Zámeckého vrchu, na ploše 110 × 75 m. Na nejvyšším místě zachováno torzo kamenné stavby, cca 8-9 m vysoký zaoblený střep zdiva s okenní špaletou v patře. Na plošině jižně od něj jsou patrny další pozůstatky základového zdiva přibližně čtvercové budovy (8,5 × 8,5 m). Prostor hradu s četnými depresemi a skalními výchozy chránila hradební zeď, částečně dochovaná na skalisku kryjícím palác od jihu. Hradní jádro od stoupajícího terénu odděloval ve skále vysekaný příkop u dna široký 4 - 10 m, jehož oba konce ústí na severní straně nad příkrým srázem. Z vnější strany je příkop lemován valem v koruně širokým 2 – 3 m a na východním konci se rozšiřujícím. Prostor hradu je porostlý zčásti vzrostlým jehličnatým lesem, zčásti hustým smrkovým mlázím (jihozápadní část valu a příkopu). V jižní části valu a příkopu je les vykácen a nově vysázen.