zvonice

Dřevěná roubená stavba s trámovou kostrou, na osmibokém půdorysu. Přízemí jeze svisle kladených přelištovaných prken, nad ním se zvedá šindelová střecha na osmibokém základu, který přechází plynule do čtyřbokého komolého jehlanu. Střecha je ukončena hranolovou vížkou se stěnami ze svisle kladených přelištovaných prken, se sdruženými obdélnými okny, ukončenou jehlancovou šindelovou střechou s makovicí a křížkem na vrcholku. Konstrukce zvonice je vzpěradlová s bedněným zvonovým patrem na sloupkách, kde štenýřky zvonového patra spočívají téměř ve vzduchu, neboť jsou pouze svrchu nasazeny na nosnou vzpěradlovou konstrukci a vytvářejí klec obepínající výše zavěšené zvonky. Klec, která však zároveň zpevňuje příliš dlouhé vybíhající konce těchto středních sloupků vzpěradlové konstrukce. Uplatnění takové konstrukce u drobné zvonice polygonálního půdorysu nemá v Čechách obdoby.