zvonice

Samostatně stojící stavba na severní straně kostela, hranolová podezdívka, dřevěné prkny pobité patro, báň s hranolovým nástavcem s cibulkou, šindelová krytina. Půdorysné rozměry stavby cca 625 x 600 cm, hranolový sokl předstupuje cca o 10 cm. Zdivo z lomového kamene, omítky jsou hrubé, v přírodní okrové barvě, bednění patra má přelištované spáry. Vstup je umístěn v ose východní stěny, v hladkém pískovcovém ostění s úzce okosenými hranami, dveře jsou jednokřídlé, dřevěné, v rámu se žaluziovitě skládanými prkny výplně. Výše jsou ve zděné části v osách stran štěrbinová, půlkruhově zakončená okénka bez ostění, v bedněném patře je po dvou širších půlkruhově zakončených okénkách s okenicemi. Interiér: čtvercový prostor, po patrech půdorysně ustupující stěny, nad 1. patrem založena štenýřová konstrukce se zvonovou stolicí. Zhruba o půl patra výše je dnešní úroveň podlahy. Kamenné zdivo, jednovrstvá omítka zatažená dřevem, místy bez omítek. Okénka ve zdivu mají rozevřené špalety a rovný překlad z dřevěných trámků, parapet překryt prknem, zazděným při stavbě. Okenní otvory bez výplně (jen drátěná síť). Na podlaze v 1. patře uloženy zbytky hodinového stroje a zteřelý ciferník. Konstrukce zvonové stolice je druhotně upravována, některé trámy jsou vyměněny, část je originální. Plášť zvonového patra nese novodobá štenýřová konstrukce, krov novodobý. Zvonek z r. 1767.