zvonice

Zvonice přibližně tvaru komolého jehlanu se zabudovaným schodištěm na východní straně. Fasáda hladká, členěna poměrně vysokým soklem, jehož dolní část je natřena šmolkově modrou barvou. V čelní stěně niky na jižní straně směrem ke komunikaci je rizalitově vystupující výklenek, který je vyhlouben také jako nika s půlkruhovým zaklenutím směrem do tělesa zvonice. Nika opatřena okenním rámem a okolí zdobeno lidovými květinovými motivy, provedenými modrou barvou. Rizalit je završen profilovanou římsou, která nese pultovou stříšku, krytou pálenou bobrovou taškou. Nika je přístupná po dvou stupních. Na východní straně se nachází vstup do zvonice úzkým schodištěm o 8 stupních, kterým se vchází na malou plošinu uvnitř zvonice k obsluze zvonu. Malý zvon s českým nápisem a datací, rokem 1715, je zavěšen na dřevěné konstrukci. Na severní stranu je v přízemí vyhloubena nika obdélného tvaru uzavřená okenním rámem členěným do šesti tabulek. Západní strana zvonice v přízemí je hladká, nečleněná. V prvním patře je zvonice na všechny čtyři strany prolomena pravoúhlými okny s půlkruhovým záklenkem, která jsou nezasklená. Zvonice je kryta předsazenou stanovou střechou s pálenou střešní krytinou, bobrovou taškou. Ve vrcholu střechy kovová makovice s dvouramenným křížem.