zvonice

Situace: naproti hlavnímu vstupu do zámeckého areálu. Na čtyřbokém zděném omítaném přízemí je vztyčena užší dřevěná stavba, kónicky se zužující, členěná na dva stupně. Spodní část má vodorovně bedněný sokl a nad ním pláš´t svisle bednění, lištovaný, shora ukončený ozdobně vykrajovaným prknem. Spodní část je zakončena mohutně vykonzolovanou stříškou na dřevěných krakorcích, s obvodovým prknem krajkově vyřezávaným. Krytina napodobující prejzy. Horní část zvonice - zvonové patro - se dále zužuje, je přerušena parapetní římsou pod okny zvonice. Okna na všech stranách jsou obdélná, s žaluziovými okenicemi, nad jedním tabulka s vročením 1863. Sedlová střecha mírného spádu je vynášena subtilními ozdobně vyřezávanými dřevěnými konzolami, s průhledem do krovu, vyřezávaná lišta lemuje i okapový okraj střechy.Přízemní část propojena s vstupním objektem, který tvoří nižší křídlo, valbově zastřešené, krytina z pálených dlaždic.