zvonice

Torzo zvonice se nachází v malé vesnici Mukařov, která je součástí obce Lovečkovice v litoměřickém okrese Ústeckého kraje. Mukařov se nachází 4 km severovýchodně od Lovečkovic. Vesnice se rozkládá kolem hlavní komunikace, která vesnicí prochází. Nachází se zde rozvolněná zástavba s převážně patrovými zděnými domy. Torzo zvonice stojí v blízkosti hlavní komunikace ve východní části obce v blízkosti hřbitova Mukařov. Zvonice byla součástí starého gotického kostela. Zvonice je třípatrová hranolová stavba z lomového kamene s nárožními armaturami. Jednotlivá podlaží jsou od sebe oddělena patrovou, zespodu vyžlabenou římsou. Na jihovýchodním nároží se nachází cihlový opěrák, který dosahuje až pod druhou římsu. Na jihovýchodním průčelí se nachází nižší, stejný opěrák. V dochovaném západním průčelí zvonice se nachází jedna okenní osa. V ose se nacházejí okenní otvory, které jsou zakončené půlkruhovým obloukem a ohraničené ostěním. Na východní průčelí se dochovalo pouze přízemí, ve kterém je vložen obdélný dveřní otvor zaklenutý obloukem a ohraničený ostěním. Dochovaná přízemní část zvonice je zastřešena pultovou střechou. K přízemí přiléhají boční opěráky zvonice.