zvonice

V parčíku na návsi samostatně stojící drobná architektura na čtvercovém půdorysu o délce cca 3,3 m omítnutá šedou břízolitovou omítkou. Nároží mají rýhou v omítce naznačené lizény. Korunní římsa je natřená tmavě, profilovaná podbrádkou a předsazením. Horní prostor zpřístupňují tři úrovně žebříkového dřevěného schodnicového schodiště. Stěny jsou omítnuté tenkou vrstvou hrubě zapracované omítky se zašlou vápennou líčkou. Čtyřboká věž je členěná v dolní části pouze vstupem se segmentovým záklenkem s jednoduchými dřevěnými dveřmi, v horní části jsou ze všech stran otevřené otvory s půlkruhovými záklenky. Na stanovou střechu je osazená rozměrná čtyřboká lucerna se segmentově ukončenými otvory. Lucerna je překrytá jehlancovou stříškou s námětky. Celá konstrukce je pokryta červeně natřeným plechem. Na krovové konstrukci je v lucerně zavěšený menší zvon, nezjištěného stáří a svěcení.