zvonička

Situace: V centru podhradí, poblíž chalupy čp.2, v místě, kde začíná stoupat cesta k hradu. Zvonice je postavena na kamenné podezdívce z litické žuly, ke vstupu vedou 3 kamenné stupně. Konstrukce je štenýřová,doplněná nárožními vzpěrami, směrem vzhůru se kónicky zužuje, rozepřená prostorově fošnovými kříži a dvěma věncovými růžicemi ztužujícími zvonové patro. Pata štenýřů je zabetonována do podlahy, původní základový rošt byl odstraněn. Bronzový zvonek z r. 1949 (na místě staršího, zrekvírovaného r.1917) je zavěšen na dvou rovnoběžných trámech pomocí ocelového táhla. Konstrukce je opláštěna novodobým bedněním, ve spodní sešikmené části šindelem. Nad vstupem plášť zabíhá pod krycí stříšku. Obvodová krátká stříška krytá šindelem chrání bedněné stěny pod zvonovým patrem. Stavbu završuje stanová stříška krytá šindelem.