zvonička

Zvonička na oktogonálním půdorysu je tvořena hranolovou komorou, na niž dosedá čtvercová hranolová lucerna se zvonem. Je členěna lizénovými rámy s obdélnými vpadlými poli, nasedajícími na zdůrazněný sokl a přecházejícími v profilovanou korunní římsu, na níž je stříška, krytá prejzovou krytinou. V ose je situován obdélný, půlkruhově zakončený vstup, v němž jsou osazeny dřevěné dvoukřídlé náplňové dveře. Nad nimi je v příčně obdélném poli osazena obnovená nápisová deska se zlaceným textem: "Nákladem obce a dobrodinců ke cti a chvále Boží zbudována roku 1873." Po stranách vstupu ve stěnách komory prolomena obdélná, půlkruhově zakončená okna. Hranolová lucerna je na hranách konkávně probrána a je prolomena čtyřmi obdélnými, půlkruhově zakončenými okenními otvory, zdůrazněnými na spodní straně profilovaným horizontálním úsekem římsy. Na přední straně pod ním navíc štukový kruh. Jehlancová střecha je kryta rovněž prejzy.