ocelový most v areálu Škoda a.s.

Ocelový silniční most s příhradovými hlavními nosníky a dolní mostovkou stojí u severního okraje areálu Hlavního závodu Škoda při Domažlické ulici. Most spojoval severní a jižní část hlavního závodu (odtud název Sever-Jih), které jsou odděleny průběžnými železničními tratěmi – překonával trať Plzeň-Domažlice, závodní dráhu a pod nimi procházející trať Plzeň-Cheb. Most byl v minulosti přístupný dvěma příjezdovými železobetonovými rampami. Jižní přímá rampa byla odstraněna po roce 2002. Ocelová konstrukce mostu byla v roce 2018 z původního místa snesena z důvodu úprav železniční trati a je deponována na původním severním předpolí mostu. Současně byla odbourána železobetonová nájezdová rampa na severní straně mostu (tvaru toboganu o délce 185 m) a železobetonová deska mostovky, došlo také k odstranění obou mostních opěr. Nosná konstrukce mostu sestává ze dvou příhradových hlavních nosníků lichoběžníkového tvaru, kosoúhlé soustavy se svislicemi. Rozpětí hlavních nosníků je 49,2 m, teoretická výška 6, 4 m. Osová vzdálenost hlavních nosníků je 8, 35 m. Příčníky výšky 0,9 m jsou plnostěnné, podélníky o rozpětí 6,15 m jsou z válcovaných profilů. Ocelovou konstrukci doplňují spodní a horní větrová ztužidla s příčkami ve tvaru kosočtverců a konzoly pro převedení plynového potrubí na východní straně. Vozovka byla vydlážděna žulovými kostkami středního formátu, uloženými na železobetonové desce.