Invalidovna

Čtyřkřídlá dvoupatrová budova kolem obdélného dvora, dispozice je dvoutraktová s chodbami křížově zaklenutými. K nim přiléhají ve všech křídlech s vyjímkou severního trojlodně řešené obytné jednotky čtvercového půdorysu se čtyřmi pilíři a křížovými klenbami. Na výšku arkádové chodby byly vloženy vždy dvě bytové jednotky. Dvorní arkády byly původně otevřené, později zazděny s okny. Hlavní severní průčelí je členěno třemi rizality. Dva pravé rizality jsou završeny atikou, zdobenou celkem 12 (6+6) sochami-tropaiony. Západní průčelí, které se původně mělo obracet do ústředního dvora s kostelem, je opatřeno monumentálním vstupním rizalitem, završeným sochařsky pojednanými korouhvemi-vojenskými emblémy.