tvrz - tvrziště, archeologické stopy

Na existenci tvrziště ukazuje již jen náznak nevýrazného plochého převýšení v terénu v louce na hraně pravého břehu Ohře. Původně oválné tvrziště 20 × 25 m s příkopem a valem širokými 10 m a převyšujícími okolní terén o 1 m (údaje ze 2. poloviny 50. let 20. století). Ve 2. polovině 70. let uváděn značně rozoraný val a rozměry tvrziště 24 × 32 m. V 90. letech 17 × 25 m. Původní průměr snad 40 m. V 70. letech archeologické průzkumy a výzkumy P. Šebesty. Objeveny zbytky dřevěného objektu a objektu zřejmě s kamennou podezdívkou, stopy palisády na okraji vnitřního příkopu, přesleny a keramika. Původní ves Vokov sahala na levém břehu Ohře až do blízkosti tvrze. Tato podoba vsi zanikla během 15. století a zástavba vsi se koncentrovala více k Z v okolí mostu přes řeku. Tato ves zanikla do roku 1980. Dnes pouze několik budov SZ od mostu.