boží muka

Na kamenném trojhranném podstavci, dvakrát odstupňovaném, opatřeném nápisem „16W.F.89“ stojí trojhranný sloup, členěný vystupující římsou v každé třetině své výšky, takže je rozdělen na tři pole. Na trojhranném sloupu na jeho čelní severozápadní stěně v pravém poli zdola je ve vyhloubeném rámu znak s helmem, klenotem a fafrnochy, dnes již neurčitelným. Ve střední části čelní stěny ve stejném rámu je reliéf klečícího světce a pod ním zbytek rytého nápisu „Ab..áhan. V poslední třetině čelní stěny je umístěna reliéfní postava Madony a pod ním nápis (fragment) „vi bene....vit...Nobis..Te“. Sloup je nahoře zakončen římsou a stříškou ve tvaru oslího oblouku. V tympanonu ve štítu při čelní stěně je reliéf Krista se sluncem a pod ním nápis ve dvou řádcích: „Petri...... et fil.....“. Jižní stěna hranolového sloupu má ve spodním poli fragment monogramu a znaku v reliéfu, oboje dnes již neznatelné. V prostředním poli této stěny je reliéf sv. Rocha. V horním poli reliéf Panny Marie ve svatozáři. V tympanonu pod štítem je reliéf Krista se štítkem na prsou. Pod všemi třemi reliéfy byly nápisy ryté, které jsou dnes již neznatelné. Východní stěna: ve spodním poli stěny hranolového sloupu je fragment znaku dnes již neznatelného. Ve střední části této stěny je reliéf sv. Krištofa s nápisem „...CRUM DEUM NESCIUS. Indit(?)“ poslední části stěny hranolového sloupu je reliéf Madony s postavou prosebníka pod pláštěm s nápisem „........et vincit -anima nostra ob gratia tua.“ (?) V tympanonu při této stěně je reliéf Kristovy hlavy se štítkem a nápis „......cuis veru ......filium.“