tvrz Barbora

Vysoká stavba tvrze stojí uprostřed hospodářského dvora. Mohutné hranolové stavení z lomového zdiva na obdélném půdorysu (o rozměrech 21 x 9,3 m) o třech podlažích. Plochá fasáda o 2 x 3 okenních osách prolomena pravoúhlými horizontálně uloženými okénky s provlékanými mřížemi a půlkruhově sklenutým vjezdem v přízemí dvouosého průčelí. Nízká valbová střecha bez vikýřů s eternitovou krytinou. Jednotlivé místnosti přízemí a pater byly osvětlené ještě dnes zčásti dochovanými střílnovými okénky. Podle staveb. průzkumu je jádrem dvoupatrová kamenná věž. Budovy navazujícího hospodářského dvora (bez památkové ochrany) jsou různého stáří (západní a východní frontu tvoří barokní stodoly a chlévy, severní část dvora uzavírá renesanční hospodářský objekt, na západní straně obklopuje dvůr umělý kamenný teras, regulující hráz protáhlého rybníka; západní břeh rybníka tvoří valová hráz).