fara

Fara se nachází zhruba ve střední části obce v západním sousedství kostela v nevýrazném svahu. Fara patrová, částečně podsklepená, na obdélném půdorysu s lehce otupenými nárožími. Střecha mansardová s valbou na Z a V straně, krytina z tašek bobrovek, mansardová římsa dřevěná a na čele profilovaná. Po celém obvodě zděná korunní římsa o deskovém základu s jednodušší štukovou profilací. Omítky fasád hladké. Na všech fasádách provedený plochý kordonový pás, při obou severních nárožích kvádrované lisény (kordonovým pásem přerušené); kvádrování provedeno i v ploše zkosení rohů; při okrajích severního rizalitu stejně řešené lisény. Otvory jsou rozmístěné pravidelně ve 2 x 5-ti osách. Okna na výšku obdélná s lištovou šambránou a (u oken blíže vstupu) s klenáky v nadpraží. Uprostřed severní fasády pravoúhlý vstup se žulovým ostěním se soklíky, vnější lištou a vrstveným klenákem. Dřevěné dvoukřídlové rámové dveře jsou částečně prosklené.