kaple Nejsvětější Trojice

Kaple stojí v těsném východním sousedství areálu zámku, založená do mírného svahu klesajícího od S k J. Podélná osa kaple probíhá zhruba ve směru S-J; hlavní vstup na jihu a oltář na severu. V lodi dispozičně oddělen vlastní prostor lodi a část s kruchtou; vlastní loď má cca čtvercový půdorys; kruchtová část lehce příčně obdélná. Stejná šířka také u presbytáře složeného z úzkého obdélného pole a plynule navázaného půleliptického závěru. Loď (bez kruchtové části) vytváří spolu s presbytářem dojem trojlistu. Po vých. boku kruchtové části čtvercový přístavek se schodištěm na kruchtu; uvnitř prostor kruhový; přístupný pouze zvenku. Z kruchty možno vylézt do půdy. Zastřešení lodi tvoří dvojice kolmo položených sedlových střech, nad presbytářem střecha sedlová s kuželovým závěrem, krytina z eternitu a asfaltových šindelů; u jižního okraje střechy osmiboká věžička s otevřenou lucernou, obložená ve spodní části eternitem, krytá cibulovou stříškou, krytina z pozinkovaného plechu. Ve zdivu převažuje lomový kámen, hojněji užity zlomky cihel a krytiny. Omítky fasád štukové, na bočních stěnách lodi jen sporé zbytky omítek s lícní štukovou vrstvou. Na podélných stěnách lodi cihelná korunní římsa, štukový profil zachovaný ve fragmentech. Na jižní fasádě provedeno plastické členění - 4 pilastry rozdělují stěnu na 3 pole; krajní pilastry, posunuté od nároží, mají sokl s patkou profilovanou ve štuku; v krajních polích v úrovni přízemí vpadlá obdélná zrcadla, v úrovni patra pak plastické rámy. V ose jižní fasády pravoúhlý vstup, cihelné ostění provází šambrána, nad vstupem široké okno s cca půlkruhovým záklenkem; v západní zdi lodi úzké na výšku obdélné okénko se zděným ostěním. V ose V a Z závěrové stěny naležato obdélné okno se stlačeným záklenkem. Koruna zdiva presbytáře ve stejné úrovni jako na lodi, římsa vyložená z cihel; maltový profil z větší části chybí. V ose závěru široké obdélné okno se zhruba půlkruhovým záklenkem. Pod ním cihlami zazděný otvor. Schodišťový přístavek kryje nižší sedlová střecha s valbou na východní straně; eternitové šablony. Sokl není. Koruna stěn o něco níže než na lodi; desková cihelná římsa; štukový profil z větší části zanikl. Omítky fasád hladké a nečleněné. Na jihu obdélný vstup; ostění zděné. Na vých. straně okno termálního tvaru; ostění cihelné; výplň není.