tvrz

V severovýchodním rohu návsi samostatně stojící dům, na obdélném půdorysu s podélnou osou orientovanou ve směru S-J, vyzděný ze smíšeného zdiva. Střecha sedlová pokrytá eternitovými šablonami. Průčelí omítaná členěná o 2x7 osách. Jižní štítové průčelí do návsi o dvou okenních osách, členěno nárožními a středním pilastrem s jednoduchou hlavicí. Okna přízemí obdélná šestitabulková v líci, výplň v pravém okně chybí. Přízemí ukončeno jednoduchou kordonovou římsou. V patře okna dvoukřídlá nečleněná do tabulek, hladce orámovaná. Patro ukončeno korunní profilovanou římsou. Štít trojúhelný vyzděný z cihel, hladký omítaný. Ve štítu dvě obdélná okna. Okno vlevo šestitabulkové, v líci zdiva. Druhé okno bez výplně. Pod vrcholem štítu malý oválný větrací otvor. Podélné průčelí k západu o sedmi osách, členěno nárožními a meziokenními pilastry s jednoduchými hlavicemi. V přízemí ve střední ose vstup ukončený obloukem, s dřevěnými dvoukřídlými dveřmi, v oblouku s nadsvětlíkem. Od vstupu k severnímu nároží dvě obdélná slepá okna a u nároží obdélný vstup s jednokřídlými novodobými dveřmi. Od vstupu ve střední ose k jihu, tři obdélná šestitabulková okna. Přízemí ukončuje mírně profilovaná kordonová římsa. V patře u jižního nároží obdélné hladce orámované novodobé dvoukřídlé okno nečleněné do tabulek. Ve druhé ose od jižního nároží obdélné novodobé trojdílné okno přetínající dřík pilastru. Dále ve čtyřech zbývajících osách obdélná šestitabulková okna. Průčelí ukončuje profilovaná korunní římsa. Severní štítové průčelí o dvou okenních osách. V přízemí přiléhá přízemní přístavba na obdélném půdorysu, s pultovou střechou. V patře dvě obdélná osmitabulková okna, orámovaná prostými šambránami. Štít trojúhelný hladký, neoddělený od průčelí. Ve štítu jeden obdélný okenní otvor. Podélné průčelí k vchodu o sedmi osách, členěno nárožními a meziokenními pilastry s jednoduchými hlavicemi. V přízemí ve střední ose od jižního nároží vstup ukončený obloukem s jednokřídlými dřevěnými dveřmi. Jinak v přízemí obdélná šestitabulková okna, v líci zdiva, s nadokenními zvlněnými římsami. Přízemí ukončuje mírně profilovaná kordonová římsa. V patře u nároží k jihu dvě obdélná dvoukřídlá okna nečleněná do tabulek, hladce orámovaná. Ve střední ose od jihu obdélné slepé okno a ve zbývajících čtyřech osách obdélná osmitabulková okna, orámovaná úzkými mírně profilovanými šambránami. Průčelí ukončuje korunní římsa.