tvrziště Liběšov

Kruhové tvrziště o průměru ca 23 m obklopené ca 5 m hlubokým a při okraji 10-12 m širokým příkopem a valem (nejvyšší na sev. straně – ca 1,5 m), lámaným částečně ve skále (již. část). Sev. předpolí přechází v rovné pole, zatímco k jihu klesá prudká stráň. Lesem porostlý prostor tvrziště sousedí na západě s loukami. V terénu nejsou patrné spolehlivé stopy zástavby. Na lokalitě vzrostlý, řídký smíšený les. Na přilehlém poli nalezen zlomek hrnce z 13. stol., povrchový sběr na lokalitě 1993 jinak negativní. Při prameništi Pstruhového potoka J od Bezvěrova a v úzkých údolích Krašovského potoka J od tvrziště Liběšov, v poloze "V zámečku", zjištěny 1993 pozůstatky rýžovišť (event. i středověkých; K. Nováček).