spořitelna

Nárožní jednopatrový dům na obdélníkovém půdorysu s arkýři a věží. Hlavní nárožní průčelí je skosené s trojboce zaklenutým výkladcem, vchodem a trojúhelníkovým zdobeným štítem. Patro nároží je dvouosé, dvoudílná okna jsou v horní části orámována štukovou malovanou šambránou. Vedle oken se nachází vlevo postavy dívky a vpravo chlapce v lidových krojích. Nárožní věž s dvojitou cibulí, chrliči a ukončená ozdobnou makovicí. Věž i střecha kryta břidlicí. Bočním průčelím dominují ozdobné štíty s arkýřem. Štíty jsou na vrcholech opatřeny plastikou sovy. Nad korunní římsou se nachází atika s pilíři. První patro má 17 os. Okna obdélná trojboce zaklenuta. Vedlejší vstupy do budovy se nachází pod arkýřem v SV části domu z ulice Kavánovy. Zadní průčelí je v přízemí dvouosé, v patře tříosé s arkýřem na konzolách. Průčelí do zahrady bez ozdob, nachází se zde balkon s kovovým zábradlím a sloupky.