dům U Kamenného stolu

Hl. budova+pravé boční křídlo+zadní budova. Fasáda do Staroměstského nám.: třípatrová, 2+2 osy, dvě střední okna v risalitu ukončeným trojúhelným nźkým šítítem, nad ním štít s křídly v plné atice, po stranách vázy. Přízemí s pásovou rustikou, rustika v nároží, patra oddělena jednoduchými římsami, okna se štukovou výzdobou suprafenester - masky, akanty, páska. tojúhelně a segmentově vzduté římsy, šámbrány oken v přízemí jako u šimona a judy, levý edikulový portál s půlkruhovým přímým uzavřením a výrazným klenákem. Bohatě zdobená vrata, mříž v nadsvětlíku. V 1.p. uprostřed ve štukovém rámu malba sv. Jana Almužníka. Dvorní fasáda: v přízemí zakryta novým zastřešením dvorku, boční křídlo s pavlačí s novým proskleným bedněním, pozdně gotické zábradlí (kovové pruty), stuhové šambrány oken a vstupů pozdně barokní až klasicistní