náhon s vantroky a lednicí

Náhon s vantroky a lednicí. Náhon se dostává na území mlýna při jihozápadním nároží kurníku. Zde je přebytečná voda přepadem odváděna dnes zatrubněným korytem k severu – pod maštal kolem velké stodoly do otevřeného koryta na severní straně areálu mlýna. Vlastní náhon pokračuje dále k východu - podél jižní stěny kurníku, podchází propustkem a pak teče podél výběžku dvora před jižním průčelím mlýna, zde se v pravém úhlu stáčí na dnes železobetonové vantroky před východním průčelím mlýna čp. 45. Pod vantroky je z lomového kamene vyzděna lednice v níž je zachováno torzo mlýnského vodního kola. Přesněji jsou z něho zachovány litinové součásti, zatímco dřevěné se většinou nezachovaly. Voda dále teče kanálem pod výměnkem a sýpkou, za níž se dostává do otevřeného koryta v kterém odtéká na severovýchod, podél severozápadní strany sušárny ovoce.