kostel Neposkvrněného Početí Panny Marie

Středověký kostel obklopený hřbitovem nalezneme ve střední části obce na svahu nad levým břehem Řasnického potoka. Areál doplňuje ohradní zeď s dvěma brankami a drobná stavba márnice. Kostel se hřbitovem byl založený pravděpodobně spolu s vysazením vesnice. Mapa císařského otisku stabilního katastru z roku 1843 zachycuje areál ve starší podobě bez stavby márnice a novější ohradní zdi. Jednolodní zděný kostel stojící na obdélném půdorysu je orientovaný k severovýchodu. Stavbu uzavírá obdélný presbytář, ke kterému ze severozápadu přiléhá obdélná sakristie navazující v jedné hmotě na předsíň přistavěnou k lodi. Z jihozápadu před loď předstupuje vysoká hranolovitá věž zakončená jehlancovou střechou s cibulí. Ze severozápadu věž rozšiřuje patrová přístavba schodiště vedoucího na emporu. Vysoké sedlové střechy lodi a kněžiště kryjí plechové šablony. Průčelí opatřená hrubou omítkou člení lizénové rámce se zaoblenými vnitřními rohy. Okenní otvory rámují jednoduché hladké šambrány. Při úpatí věže je v jednoduchém žulovém ostění s nadpražním světlíkem umístěn hlavní vstup. Mladší jednokřídlé dveře rámové konstrukce pocházejí z konce 19. století. Prostor lodi a presbytáře prosvětlují původní okenní otvory v podobě půlkruhově zakončené a široce rozevřené špalety a mladší segmentově zakončená okna.