zámek

Volně stojící jednopatrový nepodsklepený zámek, v severní části dvora, zděný převážně z cihel, dole zčásti promíšených s kamennými ostěními. Na vápennou pekovanou omítku se zbytky okrové barvy je natažena tenoučká hrubozrná omítka nastavovaná, neurčité špinavé barvy - omítky zejména ve spodních partiích silně zchátralé. Půdorys téměř čtvercový, průčelí se středními rizality, E x t e r i é r : profilovaná podstřešní římsa. Okna v hladkých šambránách, nahoře vytažených v nízké, po bocích vykrajované nástavce, ukončené přímou profilovanu nadokenní římsou. Konstrukce oken dvojité, vnější v přízemí v líci : v přízemí desetitabulkové, se silnějším poutcem pod druhou pětinou, v patře čtyřtabulkové. V přízemí meziokenní mříže ze svislých vlnovitých prvků, spojovaných objímkami. Všechna průčelí čtyřosá, se středními dvouosými rizality. Nároží (i rizalitů) s rustikovanými lisenami. V ý c h o d n í průčelí : (zleva) v přízemí ve 3. ose dveře, v patře ve 2. ose dveře s nadsvětlíkem. Rizalit ukončen vykrajovaným štítem, na bočních okrajích rokokové nesouměrné vázy, uprostřed oválné okénko v hladké šambráně s klenákem, štít vyvrcholen profilovanou římsou, krytou prejzy (boční části rovné, střed půlkruhovitě vypjatý nahoru). Před rizalitem půlkruhový balkon betonový, na dvou rýhovaných sloupcích s hranolovými patkami s hlavicemi, balkon se hmotným, hrubě profilovaným betonovým zábradlím s oválnými výřezy. S e v e r n í průčelí : na zvýšeném soklu. Dvojice rustikovaných pilastrů i mezi 2. a 3. osou. Z á p a d n í průčelí : v přízemí spodní část 2. okna zleva upravena na dveře představeným betonovým schodištěm, zčásti krytým nevhodným závětřím z kovových úhelníků, plechu a drátěného skle. Štít jako na východním průčelí, včetně váz. J i ž n í průčelí : zcela totožné se severním. S t ř e c h a : mansardová, krytá eternitem (původně břidlicí), režné cihelné komíny s hranolovými římskami. Ve spodní ploše na každé straně po dvou obdélných vikýřcích s pultovými stříškami.