hospodářská budova

Podélná stavba přízemní s vysokým půdním polopatrem, uprostřed vložena patrová širší část. Objekt značně znešvařen přístavky a necitlivou výměnou oken, nerespektujících pův. otvory. Na severním a východní průčelí patrové části pseudobarokní štíty, napodobující ( s menší tvarovou a proporční korekcí, avšak bez půdorysné dynamiky) štíty východní budovy. Na západní průčelí jednopatrové části menší štít, ve formách střední a horní části štítu východní budovy. Šedá hrubozrná omítka, články (římsy, pilastry, šambrány sdružených okének půdního polopatra) hladké bílé. Sedlové střechy (jen na západním konci jednopatrové části valba), kryté bobrovkami, na patrové části četné komíny - režné cihelné, ukončené římskami.