zámek

1) zámek čp. 1 2) sýpka 3) park Zámecký areál v obci je tvořen budovou zámku, která vymezuje severní stranu dvora. Západním směrem se rozprostírá park, na jehož severní straně se nachází budova sýpky. Dříve v jeho blízkosti stávala kaple, která ale byla po r. 1977 zbořena. 1) Zámek čp. 1 Jednopatrová zděná omítaná budova obdélného půdorysu o 11 x 5 okenních osách, krytá mohutnou valbovou střechou, krytina: eternitové šablony. Na střeše drobné vikýře (na severní a jižní straně po 4, na východní a západní straně po 2), kryté valbovými stříškami pobitými plechem. Na severním průčelí vystupuje tříosý střední rizalit, vyvrcholený trojúhelným štítem s hodinami. Obdobný rizalit také v ose jižního dvorního průčelí - trojúhelný štít je zdobený plastickým festonem. Fasády člení v úrovni přízemí horizontální rustika, přízemí a patro odděluje kordonová římsa, pod okny 1. patra průběžná podokenní římsa. Fasády vrcholí vysokou profilovanou korunní římsou. Okna obdélná v plochých šambránách, v patře nad okny klenáky s rozetami a kanelováním. Ve střední ose severní fasády předstupuje portikus na dvojici válcových sloupů a polosloupů, zaklenutý plackou, v něm půlkruhově zaklenutý vstup do objektu; nad portikem balkon se zděným ozdobně vykrajovaným zábradlím. Z patra západního průčelí vede do parku zděný most, podklenutý segmentovým obloukem. Průjezd zaklenut plackovými klenbami do pasů. V místnostech plackové klenby, v části zachovány klenby křížové s vytaženými hranami. 2) Sýpka V severní části zámeckého parku je situován dvoupatrový zděný špýchar na obdélném půdorysu, původně krytý mansardovou střechou (v současnosti bez zastřešení). Zdivo kamenné se zbytky omítek, fasády členily pravidelně rozmístěné lisénové rámy, odlišené strukturou a barevností omítky (plochy s půlkruhovými odsazenými rohy jsou hrubě nahozené červené, rámy hladké bílé). V delších stranách ve všech podlažích čtyři okenní osy (pouze v přízemí 3 osy) - okénka na šířku obdélná v plochých šambránách. Štíty zděné. Ve východním štítovém průčelí obdélný vstup v kamenném ostění, nad ním mírně vlevo na výšku obdélné okno v hluboké špaletě, rámované šambránou. 3) Park Přírodně krajinářský park s osovou vazbou na zámeckou budovu. Kompoziční využití terénu i pohledů do krajiny. V parku zbytky po staveb. architekturách. V parku roste vedle velmi cenných stromů domácího původu i řada hodnotných exotů.