sýpka - původně tvrz

Objekt je situován v severovýchodní části obce. Volně stojící budova s částečně dochovaným příkopem a valem (ppč. 1984/1) na jihozápadní straně, přístupná od severu obnoveným kamenným mostkem přes příkop. Zděná dvoupatrová budova o 3x3 okenních osách, krytá valbovou střechou (vláknocementové šablony), má hladká průčelí, ukončená profilovanou hlavní římsou. V přízemí jsou obdélné okenní otvory bez rámů, v patrech nízká okénka se segmentovými záklenky. Hlavní vstup na severu kryje zděná předsíň s valbovou stříškou (vláknocementové šablony). V nárožích stavby zazděné opracované kamenné články, druhotně použité ze starší stavby. Části okenních ostění jsou s největší pravděpodobností barokní. Interiér má trámové stropy.